Makaleler

SİVİLCESİZ BİR HAYAT İÇİN BAL

Sivilce Tedavisi için Ballı Tarçınlı Maske

3 yemek kaşığı süzme bal

3 yemek kaşığı tarçın

Yukarıdaki malzemeleri karışım haline getirip uyumadan yaklaşık 20 dakika öncesinden yüzümüze sürüyoruz. 

BAL İLE GÜZELLİK SIRLARI

Balın cildi güzelleştirmedeki sırrı hep bilinir. Ama kahvaltılıktan başka da kullanılmaz. Oysa sütlü ve ballı maskeler ve banyolar her zaman olumlu sonuçlar yaratır. Ta antik çağlardan bu yana bal kadınların güzellik kaynağı oldu zaten.. Öncelikle iyi bir nemlendirici olan balvirgs Balın cilde faydaları,Bal maskesinin faydaları,Bal cilde iyi gelirmi, oğurt bal maske  cildi çok iyi bir şekilde temizleme özelliğine de sahiptir. Bir çok güzellik kremi içinde yer alır.

Bal her zaman için cilde iyi gelir. Hem doğal antibiyotik özelliği vardır. Hem de vitaminvirgs Balın cilde faydaları,Bal maskesinin faydaları,Bal cilde iyi gelirmi, oğurt bal maske  mineral ve protein kaynağıdır. İçinde aynı zamanda meyve asitleri olan bal cildi arındırır. Özündeki elementler hücre yeniler. Manganezvirgs Balın cilde faydaları,Bal maskesinin faydaları,Bal cilde iyi gelirmi, oğurt bal maske magnezyum ve silisyum ten için çok ideal minerallerdir. 20-25 dakika süreyle yüzde kalan bal maskesi en iyi kremden bile etkilidir. İçinde birçok vitamin mineral ve antioksidan olan balın güzellikteki yararı maskeden hemen sonra ortaya çıkar. Ama doğalvirgs Balın cilde faydaları,Bal maskesinin faydaları,Bal cilde iyi gelirmi, oğurt bal maske  katıksız bal olması şart.

ARI SÜTÜ = SAĞLIK

Hastalıkla savaşanlar için çok önemli bir destektir. Kanserle ve ağır hastalıklarla mücadelede propolis ile birlikte en çok başvurulan ürünlerden biridir.

Sporcular ve egzersiz yapanlar için vazgeçilmez gıda ve doğal dopingdir.

Çocuk sahibi olmak isteyenler, iş ve yaşamlarında performans, zindelik ve verimliliği artırmak isteyenler, uzun ve sağlıklı yaşam arzulayanlar, saç dökülmesi, sırt ağrısı, sivilce gibi problemleri olanlar gibi her kesimden kullanıcıların gördükleri çeşitli önemli yararlardan bazıları şunlardır:

Genel Performansı artırır.

A, D, E, K, H ve B-Kompleks (9 tane B Vitamini çeşidinin hepsini) Vitaminlerini içerir. C vitamini ise eser miktardadır.

İnsan metabolizmasına çok yönlü ve olumlu tesiri olan HDA-10 içerir.

22 farklı esansiyel aminoasit içerir. Özellikle büyüme çağında olanlar, sporcular, performanslı yaşam sürmek isteyenler için önemli bir katkıdır.

Hastalıklara karşı direnci artırıcıdır. Kansere karşı koruyucu antioksidan özelliğe sahiptir.

Kanserle savaşımda çok önemli bir destektir.

ARILARA MİKROÇİPLİ TAKİP

Arıların sırt kısmına yerleştirilen mikroçipler vasıtasıyla artık onların hayatı izlenebiliyor ve ölümlerine nelerin sebep olduğu keşfedilebiliyor. Arılara mikroçip takma fikri bilim kurgu gibi gözükmesine rağmen, biyologlar Fransa’daki bir laboratuarda bunu gerçekleştirdi. 

Fransa gerek arıcılık ve gerekse arı araştırmaları bakımından oldukça eski bir geleneğe sahiptir. Arılar üzerine yapılan en önemli araştırmalar güney Fransa’daki Avignon şehrinin çevresinde gerçekleştirilmektedir. Bu bölgede sadece arılar üzerine araştırmalar yapılan bir kaç tane araştırma enstitüsü de bulunmaktadır. Burada yapılan araştırmalarda bilim insanları çok sayıda tekil arıyı takip etmeyi mümkün kılan çığır açan yeni bir yöntem geliştirerek; arıları farklı etkilere maruz bırakıp, bu faktörlerin onların davranışlarını nasıl etkilediğini gözlemliyorlar.

Bu amaçla mikroçip yerleştirilen arılar girişinde tarayıcı olan özel kovanlara konulur. Kovanın girişindeki bu tarayıcılar arının kovandan ayrılışını, ne kadar süre dışarıda kaldığını ve geldiği zamanı kaydederler.

Arı Biyolojisi ve Korunması (BPl) Laboratuarı’ndan Cedric Aloux bunun çok önemli bir buluş olduğunu; farklı stres faktörleri arasındaki etkileşimi incelediklerini fakat arıları olumsuz manada etkileyen sadece tek bir faktör olma ihtimalini de göz önünde bulundurduklarını ifade ediyor. Arıları menfi olarak etkileyen faktörlerin başında zararlı böcekler ve hastalıklar geliyor. Fakat bitki çeşitliliğinin azalması ve arıların yön bulmasını engelleyen cep telefonlarından kaynaklanan elektromanyetik radyasyon gibi tanımlanamayan faktörler de mevcut. 

BEBEK BAKIMI VE BAL

Sindiriminin kolay olması , içeriğindeki yararlı maddeler sayesinde iştah aç ıcı, sakinleştirici ve daha birçok faydası bulunmaktadır ama dikkatli tüketilmesi şartıyla.Bal içerisinde C. Botulinum adı verilen bir bakteri bulunabilmektedir. Yetişkinler için tehlikeli olmayan ama 1 yaşına girmemiş bebeklerde bağışıklık sistemi gelişmediğinden Brulizm hastalığına, alerji, astım hatta solunum ve sinir felcine dahi yol açabilmektedir. Hastalık kabızlıkla başlar, yeme sorunları, yemeği yutamama, ses kısıklığı, hareketlerde yavaşlıkla kendisini gösterir. Doğal ve besleyici bir besin olmasına rağmen içeriğindeki toksik ve alerjen maddeler nedeniyle ileriki yaşlarda bu besine karşı alerji ve astım gibi hastalıklara zemin hazırlayabilmesi mümkündür. 1 yaş oncesinde yedirilmemesi, bebeğe ilk 6 ay sadece anne sütü verilmesi gerekir. Yapılan bazı araştırmalar ani bebek ölümlerinin nedenleri arasında balı göstermektedir.

Siyah Turp ve Bal

Uzman Diyetisyen Pınar Kural Enç, kış aylarını yaşadığımız şu günlerde siyah turp ve balın hastalıkları önlediğini söyledi

Uzman Diyetisyen Pınar Kural Enç, hastalıklara yakalanmamanız için bağışıklık sisteminizi güçlendirmeniz ile ilgili önemli bilgiler verdi. Enç, “Bağışıklı sistemi, vücudumuzu enfeksiyonlara yol açan virüs,bakteri ve parazit gibi mikroorganizmaların zararlı etkilerine karşı koruyan sistemdir.Güçlü bir bağışıklık sistemine sahip olmak,pandemik yada mevsimsel grip yada soğuk algınlıklarından korunmak için önemlidir. Gribal enfeksiyonlardan korunmak yada enfeksiyonlarla savaş halindeki vücudumuzun bağışıklık sistemini güçlü tutmak ise tabiî ki bizim elimizdedir. Salgına karşı üretilen ilaç ve aşı yöntemlerine başvurmadan önce, vücudumuzun doğal bağışıklık sistemini korumak ve güçlendirmek için sağlıklı beslenmek birincil kuraldır” dedi.

BALIN FAYDALARI VE HAYATIMIZDAKİ YERİ


Bal, mikrop öldürücü özelliğe sahiptir. Bu özelliğinden dolayı bal, göz ağrılarını gidermek için kullanılır.
Bal, karın ağrılarını keser, mideye ferahlık verir. Mide ve bağırsaktaki yaraları tedavi eder.

Ülserli hastalardan 4 kilo bal, yiyen ( 1 haftada ) ve buna 1 ay devam eden 100 hastadan 97 sinde ülserden kesin eser kalmadığı saptanmıştır.
 

Bal ve Kanser

Bu mucizevi gıda adeta bir şifa deposudur. Elbette hakiki ise. İbn-i sina, bal için : “yiyeceklerin yiyeceği, içeceklerin içeceği ve ilaçların ilacı bal” der. Bal, binlerce yıldır birçok hastalığın tedavisinde yardımcı olarak kullanılmış ve şekerden çok daha öte olduğu tüm antik tıp sistemleri tarafından fark edilmiş bir ilaç-besin dir. Bal Roma farmakopisinde bir ilaç-besin olarak yer alır. Apiterapi adı verilen bal ve arı ürünleriyle tedavi ise çin tıbbında özel bir yere sahiptir. Shen nong, 2000 yıl önce yazdığı kitabında “apiterapi” den övgüyle bahseder. Ms 992 de ise Song hanedanlığı zamanında yazılan “azizlerin reçeteleri” adlı kitapta, yaşlanmayı geciktiren reçetelerde bal ve arı ürünlerine yer verilmiştir. Plato’nun sağlıklı beslenme reçetelerinde de bala çok önem verdiği dikkat çekmektedir. Sümerlere ait tabletlerde de balın tedavi amaçlı kullanıldığı açıkça görülmektedir. Apiterapi’nin modern tıbba adım atmasını ise 1800 lerin sonunda Avustralyalı doktor phillip terc sağlamış.